Senaste inlägget

29 januari 2014

Bildmanipulering för att anpassa motiv

Bildmanipulering eller fotomanipulation, är att ändra ett originalfoto så att det får ett nytt innehåll och betydelse, men ofta inte mer än att man kan känna igen en del av utgångsbilden. Fotomanipulation kan också innebära att sätta samman flera fotografier till en ny komposition, även om sådana bilder i konstsammanhang vanligtvis kallas fotomontage eller collage. Retuschering kan detta också kallas.

I tapetsammanhang så kan detta behövas beroende på vad det är för utformning på väggen, där tapeten ska sitta, eller om det är så att det kanske kommer en dörr mitt i bilden eller liknande.
Vi får in många förfrågningar på just detta och det är inga problem att fixa!
Man kan idag med datorns hjälp manipulera bilder så att detta inte syns med blotta ögat. 
Nedan följer exempel på sådan manipulation.
Detta är bilden i orginal, en egen uppladdad bild som kunden vill ha på en vägg som är dels bruten och mycket bredare än vad bildens mått tillåter. Då krävs det att man bygger ut bilden med hjälp av vad som tidigare finns på själva motivet men även med hjälp av andra bildkällor, för att få den att se naturlig ut.


Före utbyggning av bild




























Alltså, med hjälp av snön i bilden och träden runtomkring, kunde vi bygga ut den så att den passade på kundens vägg, personen i bilden är flyttad åt höger för att ge plats åt ett hinder som fanns centrerat på väggen i huset.





Ett annat exempel är en dörr som hamnar lite tokigt, och en bild som inte fyller ut hela vägen på denna vägg, här byggs bilden ut med hjälp av element i motivet, som innan, sen fanns det element som eventuellt skulle tas bort, då gjorde vi den biten med, så att det fanns en valmöjlighet för kunden när vi levererade korrekturerna.


Utan utbyggnad

Med utbyggnad och plats för dörr

Med utbyggnad och plats för dörr. Stuprör borttaget





1 kommentarer:

v3xx1w0jpk sa...

You can win some critical jackpots with the largest prizes normally found on Mega Moolah and Major Millions. The progressive pokies and their current totals are listed beneath. The on line casino is licensed and controlled by the Malta Lotteries and Gaming Authority which considered one of the|is amongst the|is probably certainly one of the} strictest licensing jurisdictions. Jackpot 토토사이트 City are also accredited by eCOGRA who also audit the games on a monthly basis and launch the payout percentages to the general public}.